Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Журнал «Внутренняя медицина» 4(4) 2007

Вернуться к номеру

Вельмишановні колеги!

Ви мали можливість ознайомитися вже з трьома числами видання «Внутрішня медицина». Сподіваюсь, що кожного разу воно стає все більш корисним посібником, довідником у вашій практичній діяльності.

Як ви звернули увагу, на сторінках нашого журналу з'явилися нові рубрики, такі як «Життя та хвороби відомих людей», «Ювілеї».

Користуючись нагодою, хочу привітати з 75-річчям ректора Івано-Франківського державного медичного університету, академіка АМН України, професора Євгена Михайловича Нейка. Бажаю йому подальших піднесень на професійній ниві та всього найкращого в житті.

Що стосується першої рубрики, то ми вирішили надрукувати матеріал про життя Генріха Гейне та захворювання, на які він найбільш імовірно страждав. У статті висвітлені основні концепції діагностики та лікування спинної сухотки, що існували на той час. Проте лише дані історичних джерел, а саме роботи Гейне, його листи, розпорядження, що збереглися до сьогодні, можуть допомогти встановити справжню причину його смерті.

Звертаю вашу увагу на те, що в п'ятому числі видання ви зможете ознайомитися з матеріалами 10-го ювілейного Міжнародного семінару лікарів внутрішньої медицини, що проводила Асоціація лікарів-інтерністів України спільно з Міжнародним товариством внутрішньої медицини та Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця 18–20 жовтня 2007 року в м. Київ. У роботі семінару взяли участь провідні вчені зі світовими іменами — члени Міжнародного товариства внутрішньої медицини, Європейського кардіологічного товариства, а також інших європейських співтовариств із 12 країн світу, такі як Prof. H.-P. Kohler (Bern, Switzerland), Prof. J.W.J. Bijlsma (Utrecht, Netherlands), Prof. R. Fagard (Leuven, Belgium), Dr. C. Forsblom (Helsinki, Finland), Prof. V. Hainer (Prague, Czech Republic), Dr. S. Jelic (Belgrade, Serbia), Prof. M. Leone (Novara, Italy), Prof. R.J. MacFadyen (Birmingham, Great Britain), Prof. R. Rosenhek (Wien, Austria), Dr. Y. Sonmez (Turkey), Prof. D. Tsakiris (Veria, Greece), Prof. P. Valensi (Bondy Cedex, France).

Доповіді, що прозвучали, були надзвичайно цікавими, і в подальшому в кожному з номерів журналу ви зможете ознайомитися зі статтями на теми, що були висвітлені на Міжнародному семінарі.

Головний редактор,
член-кореспондент АМН України,
д.м.н., професор, завідувач кафедри
пропедевтики внутрішніх хвороб № 1
Національного медичного університету
імені О.О. Богомольця
Василь Захарович НЕТЯЖЕНКО


Список литературы



Вернуться к номеру