Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Журнал «Травма» Том 13, №2, 2012

Вернуться к номеру

Віталій Петрович Сухін. 75 років із дня народження

26 червня святкує свій славний ювілей — 75 років із дня народження — відомий вчений ортопед-травматолог, кандидат медичних наук, доцент кафедри травматології, ортопедії та хірургії екстремальних станів Віталій Петрович Сухін.

Ще в студентські роки Віта­лій Петрович проявив великий інтерес до травматології та орто­педії. Тому відразу після закін­чення Донецького медичного інституту ім. М. Горького він був прийнятий лікарем-орто­педом клініки ортопедії та травматології Донецької облас­ної травматологічної лікарні та Інституту травматології й орто­педії, де пройшов шлях від молодшого до старшого наукового співробітника, завідуючого орга­ні­заційно-методичним відділом, головного травматолога-ортопеда Донецької області.

Досліджуючи причини травматизму на шахтах Донбасу, Віталій Петрович запропонував ряд суттєвих нововведень, що лягли в основу його кандидатської дисертації «Передові форми праці шахтарів, механізація, автоматизація та їх роль у справі боротьби з виробничим травматизмом», яку він блискуче захистив у 1969 році. Надалі він продовжував займатися даною тематикою, у результаті були видані методичні рекомендації «Надання медичної допомоги постраждалим шахтарям на етапах медичної евакуації» (1970 р.), «Надання першої медичної допомоги постраждалим при дорожньо-транспортних пригодах» (1980 р.), які набули широкого використання та сприяли зниженню травматизму.

Нарівні з науковою роботою Віталій Петрович продовжував надавати екстрену та планову лікувально-консультативну допомогу шляхом виїздів до районів, проведення складних ортопедо-травматологічних операцій. Він розробляв та впроваджував у практичну охорону здоров’я ряд нових методів, засобів та пристроїв для лікування хворих.

За успіхи в наданні трав­матологічної допомоги постраждалим шахтарям був нагороджений орденом «Шахтарська слава» ІІІ ступеня.

Свій багатий досвід лікаря ортопеда-травматолога вищої категорії Віталій Петрович пе­ре­дає лікарям та студентам як доцент кафедри. Він опублікував понад 250 наукових робіт, написав два розділи посібника «Не­від­кладна допомога при травмах» та два розділи посібника «Хірургія пухлин кісток кінцівок».

За довголітній добросовісний висококваліфікований труд, високу ерудицію та любов до своєї професії Віталій Петрович заслуговує на повагу лікарів та медперсоналу закладу та керівництва області. Він відмінник охорони здоров’я.

Від усієї души вітаємо ювіляра, бажаємо міцного здоров’я, довгих років життя, творчих успіхів!

 

Українська асоціація ортопедів-травматологів
Донецька медична асоціація
Колектив НДІ травматології і ортопедії,кафедра травматології,
ортопедії і ХЕС ФІПОДонецького національного медичного університету ім. М. Горького
Колектив обласної клінічної травматологічної лікарні
Редакційна колегія журналу «Травма»



Вернуться к номеру