Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «» №1 (57), 2018

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Не секрет, що важливою складовою успіху журналу є наповнення його портфеля. На початку року є певні побоювання в редакції, чи зможемо ми утримати увагу читачів до кінця року. Цього року нам пощастило: наприкінці минулого року вийшли нові американські рекомендації з артеріальної гіпертензії у дорослих (переклад їх короткої версії з коментарем уже в цьому номері), в середині року вийдуть нові європейські рекомендації (відповідно ми плануємо надрукувати їх переклад), робоча група Міністерства охорони здоров’я після певних дискусій домовилася підготувати нові українські настанову та протокол до кінця поточного року (зрозуміло, що обов’язково буде їх публікація в нашому журналі для громадського обговорення). 
Також відбудеться наша щорічна конференція «Медико-соціальні проблеми артеріальної гіпертензії», що пройде в Одесі 30–31 травня та 1 червня, а також конгрес кардіологів, який відбудеться традиційно у вересні в Києві. Запрошуємо вас взяти участь у цих заходах. Маємо надію, що вони, як завжди, пройдуть цікаво та корисно для вашої освіти та практики. Нагадуємо про конкурс молодих учених, фінал якого пройде під час нашої конференції в Одесі.
Таким чином, портфель журналу до кінця року виглядає привабливим, і ми спокійні за його ідейне наповнення, і нам залишається зовсім небагато: нові наукові статті, клінічні випадки та огляди літератури. Тож чекаємо від вас нових матеріалів, а також ваших зауважень та пропозицій.
Особлива подяка доктору Олегу Віталієвичу Швецю, президенту Асоціації дієтологів України, за підготовлений матеріал щодо здорового харчування дорослих.
З найкращими побажаннями,
Юрій Сіренко


Вернуться к номеру