Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Формула PUBLIC HEALTH набула ще більшої актуальності й підтвердила статус єдиного зібрання медичної спільноти України (підсумки 28-ї Міжнародної медичної виставки PUBLIC HEALTH 2019)

У Міжнародному виставковому центрі, розташованому в серці Києва, з 1 по 3 жовтня 2019 року вже у 28-й раз пройшла Міжнародна медична виставка PUBLIC HEALTH. Ми переконалися в тому, що організатори виставки впевнено тримають руку на пульсі вітчизняної системи охорони здоров’я: виставка традиційно об’єднує блок спеціалізованих виставкових і конгресових заходів і розкриває весь комплекс актуальних тенденцій розвитку світової і вітчизняної медицини.

Виставка PUBLIC HEALTH отримала величезний резонанс у професійному середовищі й становила значний інтерес для медичних працівників, бізнесменів, учених, майбутніх лікарів, представників державних установ і засобів масової інформації.

У новому форматі виставка PUBLIC HEALTH стала знаковою й очікуваною щорічною подією для професіоналів охорони здоров’я й соціальної сфери. Її головним завданням є ефективне просування інноваційних технологій найвищого рівня в щоденну медичну й соціальну практику, оснащення практикуючих фахівців інструментарієм для проведення якісної і своєчасної діагностики й надання медичної допомоги, а також всебічне підвищення авторитету й престижності вітчизняної медицини.

Організатори

Організаторами унікальної в Україні Міжнародної медичної виставки PUBLIC HEALTH виступають ДП «Прем’єр Експо» (Україна) та ITE Group Plc (Велика Британія). Безумовний успіх цього проєкту обумовлений життєвою важливістю теми, але навряд чи він зміг би розвиватися так стрімко, якби не міжнародний досвід, помножений на професіоналізм його організаторів.

Директорка виставки Інна Задорожня підкреслила: «Міжнародна команда PUBLIC HEALTH доклала масу сил і енергії для згуртування лікарської спільноти в Україні. Цьогорічна виставка стала святом науки та бізнесу у сфері охорони здоров’я, на якому професійній аудиторії відвідувачів були представлені проривні медичні, управлінські й інформаційні технології. Разом з експонентами й партнерами ми зробили ще один крок у майбутнє нашої медицини й заклали ще одну цеглинку у фундамент всебічного добробуту нашого суспільства. Реформа охорони здоров’я, що проводиться, відкриває нові можливості для всіх учасників процесу, і ми із задоволенням надаємо ефективний майданчик для її реалізації».

Визнання

Офіційну підтримку в проведенні виставки надали Національна академія медичних наук України, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Українська військово-медична академія, професійні асоціації, громадські медичні об’єднання й організації. В офіційному відкритті виставки PUBLIC HEALTH 2019 і заходах її ділової програми взяли участь: заступник міністра охорони здоров’я України Михайло Загрійчук, прессекретар Національної академії медичних наук України академік Володимир Міхньов, проректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Олександр Науменко, начальник Української військово-медичної академії Валерій Савицький, президент Global Healthcare Travel Council Віолетта Янишевська, а також інші авторитетні представники медичної спільноти України.

Експозиція

На одному майданчику з PUBLIC HEALTH відбулися такі важливі заходи, як: 7-ма Міжнародна виставка та конференція медичного туризму MTEC.Kyiv, Міжнародна виставка лабораторного обладнання та технологій LabExpo і виставка стоматологічного обладнання та матеріалів International Dental Forum. Загалом вони становили масштабну експозицію загальною площею 11 тис. м2 за участю 340 компаній із 13 країн світу. У 2019 року у виставках взяли участь 46 українських фірм, що свідчить про інтерес вітчизняного бізнесу до теми охорони здоров’я. Свої передові розробки у всіх галузях медицини подали провідні українські виробники: «Голніт», «Віола Медтехніка», «Контакт Фірма», «Квант», «Медапаратура», «Завет», «Сканер», «Телеоптик» та багато інших, а також всесвітньо відомі компанії: Canon Medical System, Shimadzu, Esaote, Heaco, Philips Healthcare, GE Healthcare, FujiFilm, Omron, Mindray, ACCURAY й інші. Серед понад 12 тисяч професійних відвідувачів виставки, 86 % яких належать до категорії decision makers, були фахівці практично всіх напрямків медицини з усіх регіонів України та з-за кордону.

Відвідувачі PUBLIC HEALTH 2019 ознайомилися з тематичними розділами виставки, серед яких: медична техніка й обладнання, інструменти, вироби медичного призначення, ортопедична й реабілітаційна техніка, офтальмологія, екстрена медицина, репродуктивна й перинатальна медицина, фармакологія, цифрова медицина, медичний туризм, стоматологічне обладнання й матеріали, лабораторна медицина, здоровий спосіб життя.

Досягнення

Широка програма науково-практичних і ділових заходів Public Health Congress & Events розкрила актуальні проблеми вітчизняної медицини й наочно продемонструвала досягнення й можливості розвитку системи охорони здоров’я, що стосувалися медичних установ усіх форм власності. Було проведено 39 спеціалізованих конференцій, семінарів, секцій, круглих столів, а також майстер-класів і тренінгів з основних розділів медицини.

Деякі заходи необхідно відзначити окремо. Зокрема, 7-й Міжнародний конгрес MTEC.Kyiv продемонстрував тенденції розвитку медичного туризму в Україні та світі. Новинки галузі висвітлювалися в 3D-вимірі — із позиції як медичної установи, так і туристичного оператора й клієнта. Міжнародна програма В2В конгресу висвітлила можливості вітчизняних лікувальних установ щодо розвитку актуального напрямку — в’їзного медичного туризму.

Значна частина заходів була присвячена складним питанням трансформації, управління й покращання законодавчої бази системи охорони здоров’я. Це знайшло відображення в тематиці симпозіуму «Охорона здоров’я та національна безпека України», конференції «Ефективне управління системою охорони здоров’я» і конференції «Медична допомога в громаді — сучасні можливості».

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця надав можливість за 3 дні ознайомитися з останніми досягненнями медичної науки і практики в рамках конференції, що включала 11 спеціалізованих секцій. У конференції взяли участь понад 1000 лікарів різних спеціальностей.

Величезний інтерес викликали спеціалізовані заходи, такі як «Ophthalmic Light. Протиріччя в офтальмології», «Школа реабілітації», «Public Health: школа УЗД», майстер-класи Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В. Громашевського, Інституту педіатрії, акушерства та гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України, «Сучасне акушерство — довгий шлях до досконалості», «Новий погляд на медсестринство», «Міфи інфекційного контролю в ЛПУ», проведені за сприяння Європейської бізнес-асоціації.

Освітня складова Public Health Congress & Events традиційно відповідала сучасним критеріям безперервного професійного зростання медичних фахівців і менеджерів.

У традиційному розділі Digital Med на відкритому майданчику і на стендах учасників знайшли відображення тенденції розвитку сучасних цифрових технологій у медицині. Серед основних тем Digital Med 2019 були такі: eHealth, доказова медицина в смартфоні, штучний інтелект, телемедицина, інформатизація вторинної ланки, безпека, додатки для пацієнтів, програмне забезпечення для охорони здоров’я.

У фіналі популярного Всеукраїнського конкурсу «Головний лікар року» змагалися найкращі головні лікарі медичних закладів з усіх регіонів України. Став переможцем і отримав нагороду «Головний лікар 2019» Костянтин Рожин, головний лікар КНП БРР «Білопільський ЦПМД» Сумської області. Понад 140 учасників свята «День головного лікаря» отримали нові знання й практичні навички з ефективного управління сучасним медичним закладом.

Нові можливості й формати інтенсивного професійного розвитку медичних фахівців та управлінців були реалізовані в турборежимі Public Health Congress & Events. Генеральним інформаційним партнером цієї програми виступила освітня онлайн-платформа Accemedin.

Уперше в Україні було представлено унікальний тренінг-проєкт «Медична допомога за стандартами НАТО й ЄС». Протягом двох днів викладачі Української військово-медичної академії, багато з яких — учасники АТО, навчали практичних навичок надання першої медичної допомоги відповідно до міжнародних стандартів.

Дуже важливо те, що в цьому році саме виставка PUBLIC HEALTH стала платформою для проведення інтерактивних заходів з експертами, лідерами громадської думки, медиками, вченими, підприємцями й популярними в професійному середовищі блогерами, встановлення медичних (і не тільки) рекордів. Зокрема, під час проведення виставки PUBLIC HEALTH 2019 був офіційно зафіксований новий світовий рекорд — в одночасному сеансі масажу взяли участь 752 майстри-масажисти.

Унікальний сервіс виставки — Prof Meeting — дозволив відвідувачам наочно знайомитися з медичними інноваціями світового рівня й знаходити потрібних для бізнесу партнерів завдяки високому потенціалу професійних експонентів і представлених ними брендів.

Амбіції

PUBLIC HEALTH 2019, поза сумнівом, стала бізнес-подією року для вітчизняного ринку медичних товарів і послуг. Експоненти виставки вдало скористалися наданими можливостями, вигідно презентували свою продукцію цільовій аудиторії, сформували нові ділові зв’язки й залучили необхідні інвестиції.

Керівники медичних установ отримали доступ до широкого спектра пропозицій з технічного переоснащення лікарень й клінік для надання більш складних і якісних медичних послуг.

Постійні учасники й партнери виставки відзначили суттєве якісне зростання заходів. 67 % опитаних експонентів підтвердили участь у виставці у 2020 році.

Очевидно, бездоганна репутація організаторів і високе міжнародне визнання виставки зробили можливим щорічне розширення географії її експонентів. Це дає українським медикам і бізнесменам можливість налагоджувати партнерство з провідними медичними центрами й виробниками продукції медичного призначення.

29-та Міжнародна медична виставка PUBLIC HEALTH, Міжнародна виставка і конференція медичного туризму MTEC.Kyiv, Міжнародна виставка лабораторного обладнання й інноваційних технологій LabExpo, виставка стоматологічного обладнання та матеріалів IDF, а також комплекс навчальних і експертних заходів Public Health Congress & Events будуть проходити з 7 по 9 жовтня 2020 року в Міжнародному виставковому центрі в Києві.

Контакти організаторів PUBLIC HEALTH:

ДП «Прем’єр Експо» (ITE Group Plc).

Директорка виставки — Інна Задорожня.

Робота зі ЗМІ — Богдана Маєвська.

Тел.: +380 (44) 496-86-45 (дод. 234, 274).

E-mail: I.Zadorozhnya@pe.com.ua; B.Maevskaya@pe.com.ua;

Internet: www.publichealth.com.ua