Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Стандартизація надання стоматологічної допомоги як складова успішної клінічної практики

Стандартизація надання стоматологічної допомоги як складова успішної клінічної практики

Oral and General Health Том 1, №1, 2020

Вернуться к номеру

Кеторол Експрес — нова швидкість управління болем від компанії Dr. Reddy’s Laboratories Ltd

Компанія Dr. Reddy’s Laboratories Ltd. представляє в Україні інноваційний пероральний лікарський засіб, що здатний полегшувати гострий біль швидше ніж за 10 хвилин. Кеторол Експрес — перший і єдиний зареєстрований в Україні кеторолак у формі таблеток, що диспергуються в ротовій порожнині [1].
Потреба в швидкому контролі гострого болю щодня виникає в практиці хірургів, травматологів, стоматологів та лікарів інших спеціальностей. Навіть якщо пацієнту призначено ефективний знеболювальний засіб, потрібен час, щоб таблетка дісталася шлунка, розчинилася і діюча речовина потрапила в кровотік. Пацієнти прагнуть позбутися нестерпного болю якнайшвидше, а ін’єкційні препарати мають свої обмеження щодо безпеки й зручності введення. Неконтрольований біль не лише пролонгує страждання пацієнтів, але й об’єктивно обтяжує їхній стан через патологічну стимуляцію нейровегетативної і ендокринної систем [2].
Кеторол Експрес має запатентовану лікарську форму (власна розробка Dr. Reddy’s Laboratories Ltd.), яка розчиняється за менше ніж 30 секунд, варто лише покласти її на язик [3]. Завдяки цьому знеболювальна концентрація кеторолаку в крові досягається менше ніж за 10 хвилин [3]. Кеторолак — нестероїдний протизапальний засіб (НПЗЗ), який за силою аналгетичного ефекту можна порівняти з морфіном, що значно перевищує інші НПЗЗ [4]. При цьому кеторолак не впливає на опіатні рецептори, не пригнічує дихання, не викликає медикаментозної залежності, не має седативної або анксіолітичної дії [4].
Dr. Reddy’s Laboratories Ltd. — інтегрована глобальна фармацевтична компанія, що представляє доступні й інноваційні ліки для здорового життя. Компанія пропонує у світі портфель продуктів і послуг, включно з активними фармацевтичними субстанціями, генеричними лікарськими засобами й біосимілярами. Наші основні терапевтичні галузі: шлунково-кишкові, серцево-судинні захворювання, діабет, онкологія, лікування болю, алергологія і дерматологія. Компанія Dr. Reddy’s Laborato-
ries Ltd. має свої найбільші ринки в США, Індії та інших країнах BRIC. Також компанія представлена в країнах СНД і Європи. Для отримання додаткової інформації: www.drreddys.com.

Витяг з інструкції для медичного застосування лікарського засобу Кеторол Експрес

Діюча речовина: кеторолаку трометамін; 1 таблетка містить кеторолаку трометаміну 10 мг. Лікарська форма. Таблетки, що диспергуються в ротовій порожнині. Фармакотерапевтична група. Нестероїдні протизапальні і протиревматичні засоби. Кеторолак. Код АТХ М01А В15. Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Кеторолак — нестероїдний протизапальний засіб (НПЗЗ), має виражену аналгетичну (знеболюючу) дію, виявляє також протизапальну та слабку жарознижувальну активність. За силою аналгезуючого ефекту кеторолак можна порівняти з морфіном, що значно перевищує інші НПЗЗ. Фармакокінетика. Після перорального застосування кеторолак швидко та повністю абсорбується з максимальною концентрацією в плазмі крові 0,52–1,31 мкг/мл, що досягається протягом 35 хвилин після прийому разової дози 10 мг натще. Клінічні характеристики. Показання. Кеторол Експрес показаний для короткочасного (не більше від 5 днів) лікування болю помірної інтенсивності, а також гострого болю різного походження, включаючи післяопераційний біль. Протипоказання. Підвищена чутливість до кеторолаку або до будь-якого компонента лікарського засобу; пацієнти з активною пептичною виразкою, з нещодавньою шлунково-кишковою кровотечею або перфорацією, з виразковою хворобою або шлунково-кишковою кровотечею в анамнезі; бронхіальна астма, риніт, ангіоневротичний набряк або кропив’янка, спричинені застосуванням ацетилсаліцилової кислоти або іншими НПЗЗ (через можливість виникнення тяжких анафілактичних реакцій); бронхіальна астма в анамнезі; не застосовувати як аналгезуючий засіб перед і під час оперативного втручання та після маніпуляцій на коронарних судинах; тяжка серцева недостатність; назальний поліпоз із повною або частковою обструкцією, набряк Квінке або бронхоспазм; інші протипоказання. Побічні реакції. З боку шлунково-кишкового тракту (ШКТ), включно з такими: печія, стоматит, блювання, нудота, біль у животі, диспепсія, запор/діарея, метеоризм, відчуття переповнення, виразки в ШКТ (у шлунку/дванадцятипалій кишці), велика кровотеча/перфорація; порушення функції нирок, запаморочення, сонливість, анемія, набряки, підвищення рівня печінкових ферментів, головні болі, артеріальна гіпертензія, збільшення часу кровотечі, біль у місці введення, свербіж, пурпура, висип, шум у вухах, пітливість; інші побічні ефекти. Категорія відпуску. За рецептом. Виробник. Д-р Редді’с Лабораторіс Лімітед/Dr. Reddy’s Laboratories Limited. РП ЛЗ UA/18105/01/01. Наказ МОЗ України № 1250 від 26.05.2020.
KET-EX-13/07/2020-Rx1-7.1
За додатковою інформацією звертайтесь за адресою: ТОВ «Др. Редді’с Лабораторіз», Столичне шосе, 103, оф. 11-А, м. Київ, Україна, 03131, тел. +380444923173.
Інформація про лікарський засіб, призначена для медичних і фармацевтичних працівників. Перед призначенням ознайомтесь з інструкцією для медичного застосування лікарського засобу.  
Матеріал надано 
фармкомпанією Dr. Reddy’s Laboratories Ltd.

Список литературы

1. При пошуку на ресурсі Державного реєстру лікарських засобів http://www.drlz.com.ua/ (07.07.2020) за МНН «ketorolac» Кеторол Експрес є єдиним зареєстрованим в Україні лікарським засобом кеторолаку трометаміну, 10 мг, у формі таблеток, що диспергуються в ротовій порожнині.
2. Трухан Д.И., Тарасова Л.В., Акимова М.А. Выбор анальгетика на этапе оказания первичной медико-санитарной помощи: в фокусе внимания — кеторолак. Consilium Medicum. 2014. 16(2). 118-123.
3. Патентна публікація WO 2018/197932 Al. PHARMACEUTICAL COMPOSITIONS OF KETOROLAC. Applicant: 
DR. REDDY’S LABORATORIES LTD. URL: https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2018197932.
4. Інструкція для медичного застосування лікарського засобу Кеторол Експрес. URL: http://www.drlz.com.ua/ibp/lz_www.nsf/id/FF0E847E8E8650CAC225857700384D08/$file/UA181050101_D117.mht.   

Вернуться к номеру