Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Газета «Новости медицины и фармации» 9(244) 2008

Вернуться к номеру

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ, МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ''Я УКРАЇНИ: НАКАЗ про затвердження переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 7 березня 2008 р. за № 189/14880

Відповідно до Указу Президента України від 04.07.2005 № 1013 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні», Програми діяльності Кабінету Міністрів України «Український прорив: для людей, а не політиків», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 16.01.2008 № 14, наказу Міністерства освіти і науки України від 25.12.2007 № 1172 «Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.12.2007 за № 1413/14680, і з метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти та соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями

Наказуємо:

1. Затвердити Перелік захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання, згідно з додатком.

2. Перелік опублікувати в Інформаційному збірнику Міністерства освіти і науки України.

3. Місцевим закладам охорони здоров'я надавати інформацію на запит абітурієнта або його батьків (опікунів) про захворювання абітурієнта (якщо воно вказане в Переліку), а також висновок про необхідність створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

4. Керівникам вищих навчальних закладів I–IV рівнів акредитації розробити та оприлюднити програми співбесід для осіб з обмеженими фізичними можливостями (інваліди 1-ї та 2-ї груп; діти-інваліди та абітурієнти, що мають захворювання, вказані в Переліку), для яких Український центр оцінювання якості освіти не може створити належних умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра освіти і науки України Шинкарука В.Д. і заступника Міністра охорони здоров'я України Лазоришенця В.В.

Міністр освіти і науки України І.О. Вакарчук

Міністр охорони здоров'я України В.М. Князевич

Додаток до наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України 25.02.2008 № 124/95 (табл. 1)

Директор департаменту вищої освіти МОН Я.Я. Болюбаш

Заступник начальника відділу освіти департаменту кадрової політики, освіти та науки МОЗ О.М. Дзюба



Вернуться к номеру