Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Журнал «Внутренняя медицина» 4(10) 2008

Вернуться к номеру

Шановні друзі!

Лише 2 роки тому Національний медичний університет імені О.О. Богомольця відсвяткував 165-річчя від дня заснування, і знову визначна подія в нашому університеті — виповнюється 80 років кафедрі пропедевтики внутрішньої медицини № 1, що була створена шляхом об’єднання кафедр приватної патології й терапії з кафедрою діагностики в 1928 р. Біля витоків створення та становлення кафедри стояв академік АН УРСР, д.м.н., професор Макс Мойсейович Губергриц.

У різні роки кафедру очолювали відомі клініцисти — професори Ф.Я. Примак, Б.М. Щепотін.

Сьогодні славні традиції київської терапевтичної школи продовжує на посаді завідувача кафедри член-кореспондент АМН України, професор В.З. Нетяженко, який став гідним послідовником та яскравим представником цієї школи.

Створена ним у 1995 році Асоціація лікарів-інтерністів є справжнім осередком новітньої медичної думки, що поширюється серед лікарської спільноти України.

У цьому році проведення чергового освітянського заходу Асоціації — ІІ Національного конгресу лікарів-інтерністів — збігається зі святкуванням 80-річчя кафедри пропедевтики внутрішньої медицини № 1, на яке приїжджають відомі вчені, провідні спеціалісти в галузі внутрішньої медицини з Великобританії, Швеції, Швейцарії, Греції, Латвії, Австрії, Бельгії, Сербії.

Я переконаний, що започатковане проведення національних конгресів стане ще одним упевненим кроком в освітянській діяльності Асоціації лікарів-інтерністів, щорічні конференції якої за більш ніж 10-річний період її існування стали традиційними та вже належно оцінені українськими лікарями.

Щиро вітаю вас, друзі, з цією славетною подією та зичу плідної праці в удосконаленні вашої педагогічної та лікарської майстерності.

З повагою, ректор Національного медичного університету
імені О.О. Богомольця, член-кореспондент АМН України, д.м.н.,
професор В.Ф. Москаленко



Вернуться к номеру