Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Международный эндокринологический журнал 4(6) 2006

Вернуться к номеру

Від редактора

Ось і минув ще один рік, сповнений буденних клопотів, чергових випробувань і, незважаючи ні на що, нових успіхів та досягнень, на які багата щоденна праця медика.

Інша річ, чи завжди наші зусилля могли увінчатися тим успіхом, на який ми заслуговуємо своїми знаннями, вмінням і прагненням бути корисними людям. Адже працюючи в таких умовах, в які поставлені сьогодні вітчизняні медики, і несучи на собі ту непомірну відповідальність за здоров'я нації, що на них сьогодні покладено, вони чують докори й звинувачення за недоступність медичної допомоги, за розквіт корупції в країні, за зростання захворюваності та смертності серед населення. Можливо, тисячі, ні, мільйони щоденних подяк і передсвяткових вітань від вдячних пацієнтів зможуть стерти неприємний слід від незаслужених образ.

Кожен із нас покладає багато сподівань на рік, що невдовзі увійде в наше життя повноправним господарем. Будемо вірити в те, що він буде доброзичливим до вас і вдячним за вашу наполегливу працю, чисті наміри та сумлінне виконання обраної місії.

Однак можна бути впевненим, що новий день поставить перед нами й нові вимоги, передусім — бути справжніми господарями у власній країні, у власному домі, на власному робочому місці. Я знаю, ви цього хочете й це зможете. Так само, як прагнете позитивних змін в ендокринології, очікуєте уваги з боку держави до тих проблем, які хвилюють наших пацієнтів і зачіпають наші власні інтереси. Віримо, що настане той час, коли країна буде пишатися своїми лікарями, а лікарі — своєю працею.

А напередодні такого світлого свята, як Новий рік, не можна обійтися без великих мрій і сподівань. Щастя вам, шановні колеги, міцного здоров'я, благополуччя вашим родинам і миру вашим серцям. Нехай новий рік стане для вас роком успіху, здійснення мрій і світлою стежиною в майбутнє, де не буде місця зневірі та розчаруванням.

З найкращими побажаннями здійснення мрій і
задумів у 2007 р. з Мису Доброї Надії,
головний редактор,
професор Володимир Іванович Паньків



Вернуться к номеру