Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Международный эндокринологический журнал 3 (67) 2015

Вернуться к номеру

VI Міжнародний медичний форум. Підсумки

Статья опубликована на с. 105

З 15 по 17 квітня 2015 року у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» проходив VI Міжнародний медичний форум «Інновації в медицині — здоров’я нації», який об’єднав потужну науково-практичну програму й насичену експозиційну частину та створив міжнародну платформу для обміну досвідом та підвищення кваліфікації для понад 9000 фахівців охорони здоров’я. Організатори: Національна академія медичних наук України, Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, компанія LMT. Форум пройшов за підтримки Президента України та під патронатом Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. Офіційну підтримку заходу надали Кабінет Міністрів України, Міністерство охорони здоров’я України, Державна служба України з лікарських засобів, Київська міська державна адміністрація.

Цього року захід традиційно консолідував IV Міжнародний медичний конгрес «Впровадження сучасних досягнень медичної науки у практику охорони здоров’я України», Міжнародну виставку охорони здоров’я MEDICAEXPO, Міжнародну фармацевтичну виставку PHARMAEXPO. Паралельно відбулася IV Міжнародна виставка медичного туризму, SPA&Wellness — Healthcare Travel Expo.

Вітаючи учасників Форуму на церемонії відкриття, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець зауважила, що «Форум свідчить не тільки про те, що українська медицина розвивається, а й про те, що ми сьогодні є тим ядром, навколо якого мають відбуватися реформи в охороні здоров’я. Подія має стати місцем, куди в наступні роки зможуть приїздити головні лікарі районних і обласних лікарень, фахівці галузі, щоб ознайомитися зі світовими новинками». У свою чергу, віце-президент Національної академії медичних наук України Віталій Цимбалюк привітав присутніх від імені академії та підкреслив: «Академія від самого початку заснування Форуму працює над створенням події та є одним з організаторів, тому що здоров’я нації — надзвичайно важливе питання. Ми завжди проводимо науково-практичні конференції, де знайомимо всіх із науковими здобутками, новинками, які були розроблені в академії». На переконання ректора Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика Юрія Вороненка, «присутність на нашому Форумі такої значної кількості людей, причетних до охорони здоров’я, переконливо свідчить, що сьогодення і майбутнє охорони здоров’я неможливе без медичної науки і освіти. Сьогоднішній захід — конструктивний крок до змін в системі охорони здоров’я».

У програму Конгресу увійшли 62 науково-практичних заходи (симпозіуми, конференції, семінари, круглі столи), 45 майстер-класів, 668 науково-практичних доповідей та лекцій, 10 практичних шкіл. Новоспечені школа головного лікаря та спеціальна програма «Дні приватної медицини» зібрали повні зали керівників та менеджерів медичних закладів, головних лікарів та їх заступників. Відбулися вже такі традиційні науково-практичні заходи, як українська лабораторна школа, українська кардіологічна школа ім. М.Д. Стражеска, школа ультразвукової та функціональної діагностики, школа реабілітаційної медицини, школа екстреної медичної допомоги, українська школа медсестринства. Уперше на платформі Конгресу спеціалісти мали змогу відвідати терапевтичну школу, семінар «Актуальні питання офтальмології» та майстер-класи з урології. Також вперше в Україні на платформі заходу під час спеціальної програми «Військова медицина» видатні фахівці галузі охорони здоров’я провели науково-практичні заходи, майстер-класи з метою навчання та підвищення кваліфікації спеціалістів, які займаються наданням першої медичної допомоги в умовах бойових дій, лікуванням уражень, отриманих під час бойових дій, а також медико-соціальною реабілітацією військових.

Науково-практичні заходи відповідали тематиці найбільших в Україні виставок — Міжнародної виставки охорони здоров’я MEDICAEXPO та Міжнародної фармацевтичної виставки PHARMAEXPO.

Компанія LMT, як один з організаторів Форуму та учасник ГО «Всеукраїнський волонтерський рух», допомагає людям, які постраждали внаслідок сьогоднішньої ситуації на Сході України, зокрема дітям-сиротам, людям літнього віку, переселенцям, учасникам АТО та інвалідам, сім’ям загиблих. Цього року організатори виділили людям, які потребують реабілітації, путівки до провідних українських санаторно-курортних комплексів. Від імені оргкомітету Форуму та компанії «ICF Україна» дефібрилятор на потреби військових та постраждалих унаслідок АТО передано БФ «АСАП ЕМС Хоттабич».

До зустрічі на VIІ Міжнародному медичному

форумі «Інновації в медицині —

здоров’я нації» 19–21 квітня 2016 року

у ВЦ «КиївЕкспоПлаза»

(Україна, м. Київ, вул. Салютна, 2б)!

www.medforum.in.ua

www.htexpo.com.uа

Вдячні колегам-журналістам за використання матеріалів пост-релізу при написанні новин про VI Міжнародний медичний форум «Інновації в медицині — здоров’я нації».   

 



Вернуться к номеру